Waarom je beter niet elke dag het nieuws kunt kijken

nieuwsdieet

Om goed geïnformeerd te blijven, moet je elke dag het nieuws volgen. Hoe naar het vaak ook is. Toch? Nou, niet echt. Een paar jaar geleden besloot ik abrupt te stoppen met het dagelijks volgen van het nieuws.

Dan heb ik het natuurlijk niet over álles wat journalisten maken, maar over de snelle, sensationele berichten waarmee we voortdurend worden bestookt. En wat denk je? Mijn leven is er een stuk rustiger, leuker én leerzamer door geworden.

Op stressedout.nl – hét blog over minder stressvol leven – vertel ik waarom we beter niet dagelijks het nieuws kunnen volgen.

“Nieuws geeft ons het gevoel dat we de wereld begrijpen, terwijl we in werkelijkheid niets anders doen dan steeds in hetzelfde kringetje ronddraaien.”

Lees hier mijn artikel over het nieuwsdieet (+ tips hoe je tóch op de hoogte kunt blijven!)